Rytmisk Musikkonservatorium

Relevans på arbejdsmarkedet

Innovationskapacitet i uddannelsen

Rytmisk Musikkonservatorium på Holmen uddanner bachelorer og kandidater inden for rytmisk samtidskunst.

Igennem de seneste ti år har konservatoriet arbejdet med et strategiskifte i retning af mere innovationskapacitet for de studerende og øget parathed til et arbejdsmarked i markant forandring.

Strategiens indsatsområder har bl.a. været Internationalisering, Beskæftigelse og entreprenørskab, Life performance, Det tværkunstneriske felt mv.

Evaluering af strategi og effekt

Rytmisk Musikkonservatorium ønskede at få strategien eksternt evalueret. Det bad ledelsen mig om.

Jeg interviewede først og fremmest repræsentanter for musikarbejdsmarkedet: Produktionsselskaber, festivaler, spillesteder, musikjournalister, musikhøj- og efterskoler. Kunne de se effekten af det ændrede fokus? Kunne de i højere grad bruge de musikuddannede, direkte og/eller på nye måder.

Herudover talte jeg med både studerende, undervisere, faglige organisationer og ledelsen.

Generelt var der stor opbakning omkring den ændrede strategi og fokus. Men udfordringerne i arbejdet blev også tydeliggjort.

Resultatet blev en fremadrettet og handlingsorienteret rapport med anbefalinger i forhold til den fortsatte strategi og de valgte indsatsområder.

Senest har jeg faciliteret en branchedag, hvor temaerne var dobbelte: Hvad viste evalueringen, og hvad kan vi lære af det? Hvor står musikmarkedet i dag - efter Corona nedlukningerne, og hvad kan vi gøre ved det?

Forrige
Forrige

Den Hirschsprungske Samling | Ny strategi for kunstmuseet

Næste
Næste

Hedensted kommune | Analyse og anbefalinger til ny museumsstrukturen