Den Jyske Sangskole

Fra tradition til fornyelse

Organisationsudvikling og generationsskifte

Den Jyske Sangskole har vokset sig stor over årene - med 43 medarbejdere, flere professionelle kor og internationale turneer.

Skolen har netop lavet en omstrukturering på ledelsesniveau. Det har været godt, er alle enige om. Men, som det ofte viser sig, har ændringerne lige skullet operationaliseres, og alle har skullet finde ind i nye roller og praksisser.

En af de primære samarbejdspartnere for Den Jyske Sangskole er drengekoret, Herning Kirkes Drengekor. Det er funderet i en speciel netværksorganisation mellem skolen og kirken. Her er der ligeledes sket ændringer, herunder ansat en ny korleder og dirigent.

Fra tradition til fornyelse i organisation og governance

”Vi har brug for hjælp – vi ved ikke helt hvordan”, lød beskeden til mig. Sangskolens ledelse og jeg tog et par møder og så lå der en procesplan.

På sangskolen gennemførte vi en udviklingsproces med to workshops og noget hjemmearbejde derimellem. Alle medarbejdere og ledere deltog, og målet med processen var at få gennemført de ønskede ændringer i praksis: arbejdsdeling, kommandoveje, kommunikation mv. Efter endt forløb beskrev både medarbejdere og ledere en forløsning i strukturen, som var lige netop det, der var behov for.

Det kunne drengekoret også bruge, mente korudvalget. Så derfor lavede vi en tilsvarende proces med korudvalg, korleder m.fl. Her var der især fokus på situationen med den tidligere leder, som har grundlagt organisationen, og som har ledet koret i mange år. Man kan sige, at leder og bestyrelse var vokset lidt sammen - med faste ways of working og meget tavs viden.

Arbejdet drejede sig derfor om at nå frem til, hvordan man skaber den rette transformation – med fastholdelse af gode traditioner, samtidig med ny flyvehøjde og fornyet dynamik.

Forrige
Forrige

Museum Ovartaci | Stor kunst og psykisk sårbarhed

Næste
Næste

Talentudvikling Holbæk | På tværs af foreningerne